27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Соціальна конференція «Ми є! Почуйте нас! Із жестовою мовою ми рівні»
    П'ятниця, 01 грудня 2023 19:37

    Соціальна конференція «Ми є! Почуйте нас! Із жестовою мовою ми рівні»

    1 грудня у Володимирському районі відбулась соціальна конференція «Ми є! Почуйте нас! Із жестовою мовою ми рівні», метою якої було привернути увагу влади та суспільства до проблем, з якими стикаються нечуючі та люди з порушеннями слуху в повсякденному житті.

    Поняття безбар’єрності для таких людей є питанням нормального і безпечного щоденного життя, можливістю для постійної соціальної комунікації.

    Присутні на заході представники районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, освіти, соціального захисту, поліції та громадських організацій отримали змогу обговорити нагальні потреби й проблеми нечуючих та людей з порушеннями слуху та ознайомитись з «Довідником безбар’єрності» – гідом з толерантної взаємодії, створеним за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

    Виступаючи перед присутніми, начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач наголосив: «Життя у суспільстві має бути комфортним для всіх його членів. Відсутність будь яких бар'єрів та обмежень для нечуючих та людей з порушеннями слуху – одне з пріоритетних завдань, і ми будемо контролювати його виконання, бо це забезпечення прав наших співгромадян. Ми ініціюватимемо перед територіальними громадами району прийняття програм, що дозволять реалізувати Національну стратегію із створення безбар’єрного простору в Україні.»

    Досягненнями у створені безбар’єрного простору поділилась із учасниками конференції начальник Центру надання адміністративних послуг Литовезької ОТГ Іванна Кирпичова, в якому за кошти платників податків Європейського Союзу облаштовано сучасний безбар’єрний простір Дія.Центр а для комунікування з відвідувачами, що мають вади слуху, придбано планшет та налагоджено співпрацю з Волинською обласною організацією УТОГ щодо залучення перекладачів мови жестів.

    Про свою роботу та досягнення розповіли й представники Володимирської спеціалізованої школи Волинської обласної ради, які єдині в області надають повну середню освіту нечуючим дітям і дітям з вадами слуху. Вихованці закладу поспілкувались з учасниками конференції, розповіли про досягненнями у навчанні та спорті, свої мрії та плани і навіть провели невеликий концерт.

    Про власний досвід батька, що виховує дитину, яка має порушення слуху, важливість не опускати руки, а завжди підтримувати дитячі мрії  та починання розповів голова громадської ради при районній державній адміністрації Максим Клим’юк, дочка якого, Анна, всупереч обставинам стала багаторазовою чемпіонкою України з лижних гонок та членом національної збірної команди України з лижних перегонів.

    Про небайдужість та важливість впровадження вивчення мови жестів для спілкування з нечуючими та людьми, що мають вади слуху, виголосив емоційну промову Павло Смаль, який представляв на конференції громадську організацію із символічною назвою «Жест допомоги».  

    На завершення коференції учасники долучились до створення символічного панно у синьо-жовтих кольорах, що символізували єднання та взаємодію.

    Переглядів 959
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua