16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Стійкість державної влади – одна з умов перемоги над ворогом
    Четвер, 21 квітня 2022 11:26

    Стійкість державної влади – одна з умов перемоги над ворогом

    Росія ось уже майже два місяці не полишає загарбницькі плани, хоч отримує достойну відповідь від Збройних сил України, підрозділів ТрО, цивільного населення. Однією з помилок ідеологів «руского міра» стало те, що вони вірили, що насамперед перед агресією впаде державна і місцева влада, а їхні ставленики-колаборанти забезпечать на усіх територіях покірність населення. Втім, влада в Україні від верхового головнокомандувача до сільських старост  демонструє повне і всеосяжне забезпечення національної системи стійкості, спрямованої на забезпечення здатності держави і суспільства своєчасно ідентифікувати загрози, виявляти вразливості та оцінювати ризики національній безпеці, запобігати або мінімізувати їх негативні впливи, ефективно реагувати та швидко і повномасштабно відновлюватися після виникнення загроз або настання надзвичайних та кризових ситуацій усіх видів.

    Бомбардування міст і сіл, викрадення, катування та навіть вбивства представників влади і місцевого самоврядування не дало росіянам бажаних результатів – українці не погоджуються на співпрацю з ними. Поодинокі випадки колаборації не впливають на загальну картину. Крім того, зрадникам негайно пред’явлені обвинувачення, які ведуть за собою суворе покарання.

    Нагадуємо, що в Україні встановлено кримінальну відповідальність за посягання на територіальну цілісність держави та держзраду!

    Кримінальний кодекс України, стаття 110: Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

    1. Умисні дії, вчинені з метою зміни між територією або державним кордоном України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, - караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років з конфіскацією майна або без такої.
    2. Ті самі дії, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.
    3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, - караються позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої.

    Кримінальний кодекс України, стаття 111: Державна зрада

    1. Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, - карається позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
    2. Звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання.
    Переглядів 3750
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua