19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>За 9 місяців поточного року область отримала 9,4 млрд грн державної субвенції
    Понеділок, 09 жовтня 2017 16:32

    За 9 місяців поточного року область отримала 9,4 млрд грн державної субвенції

    За її словами, загальний залишок коштів, які надійшли до обласного бюджету за цільовими програмами на 1 жовтня 2017-го складає 388,8 млн грн з них 304 млн гривень – невикористані субвенції, а 84 млн грн – цільові програми Державного бюджету. Найбільша ж частина неосвоєної субвенції належить медичній та освітній сферам.

    Щодо освоєння коштів з Державного фонду регіонального розвитку, за рахунок яких реалізовуватимуться проекти у 2017 році, то Людмила Петрівна зазначила: на початок жовтня усі місцеві бюджети передбачили необхідний обсяг співфінансування у розмірі 10%, окрім Ратнівського району.

    Окрім того, в область надійшли кошти із резервного фонду Державного бюджету України, виділені для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на Ковельській філії ДП «Укрветсанзавод». Вся сума у розмірі передбачених 17-ти млн гривень уже на казначейських рахунках, а освоєно з них лише  1 млн 400 тис гривень.

    – Усе, що було обіцяно для Ковельської міської ради ми зробили. І я звертаюся до Ковельської міської ради: шановні колеги, активно включайтеся в роботу та ефективно використовуйте кошти. До кінця року питання стосовно Ковельського ветсанзаводу повинно бути закритим. Нині уся відповідальність за освоєння цих коштів та виконання завдань програми і протоколу, який підписав Віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів лежить на Ковельській міські раді, – резюмував Володимир Петрович.

    Позатим, на початок жовтня невикористаною залишається субвенція з Державного бюджету місцевим на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризиків населення, яке проживає на території зони спостереження, хоч кошти у сумі 6,7 млн грн уже надійшли в область. Причиною неосвоєння коштів стала відсутність затвердженого переліку об’єктів, однак уже 26 вересня  з’явився наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва  та житлово-комунального господарства, яким затверджено повний перелік об’єктів, тож початок робіт – уже незабаром.

    Активно використовують і субвенцію для формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Освоєння коштів з вересня до початку жовтня зросло на 13% і становить 20% від передбаченого фінансування.

    Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області звернувся до голів ОТГ, аби ті, до кінця поточного року, затвердили перелік об’єктів на які підуть кошти державної субвенції на підтримку громад у 2018 році.  Адже фінансування «приходить» на попередньо відпрацьовані об’єкти, з наявними експертними висновками.

    Також на 72,4% освоєні кошти державної субвенції на виплату грошової компенсації для отримання житла сім’ями загиблих учасників АТО,  людей із І-ІІ групами інвалідності та осіб, які постраждали під час поранення, контузії одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції на Сході країни. 5 із 10-ти районів області виділені кошти вже освоїли повністю.

    Окрім того, Людмила Хвещук повідомила, що субвенція на соціально-економічний розвиток регіонів надійшла до області в повному обсязі, тож час для освоєння коштів є.

    – Аналізуючи напрями здійснення видатків слід зазначити, що частина бюджетних коштів, за рахунок різних джерел фінансування, спрямована в області на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг як державного, так і місцевого значення. У цілому, станом на 1 жовтня видатки на виконані та оплачені роботи становили 638 мільйонів гривень,  – зазначила Людмила Петрівна.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 3962
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua