Версія для друку
Середа, 15 березня 2023 15:44

Генератори для закладів освіти завдяки українсько-французькому партнерству

15 березня начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач та депутатка обласної ради, яка співпрацює із громадською організацією «Мережа захисту національних інтересів ANTS», Юлія Вусенко вручили генератори керівникам Устилузької міської та Литовезької сільської рад. Додаткові джерела живлення будуть встановлені у загальноосвітніх навчальних закладах цих громад.

Генератори надійшли в рамках спільної ініціативи "Світло крізь зиму" Мережі захисту національних інтересів ANTS та французької громадської організації Stand with Ukraine.  Її мета – забезпечити громади генераторами, аби там, попри відключення світла, спричинені ракетними атаками росії на українські міста, продовжували функціонувати об’єкти критичної інфраструктури.

"Ми вдячні нашим французьким партнерам за підтримку та за віру в Україну й нашу перемогу. Такі ініціативи показують на конкретних прикладах, як світ уболіває за нас. Це додає нам ще більше сил у нашій боротьбі та ще раз показує нам, як багато ми можемо досягнути, об’єднавши зусилля. До того ж такі спільні проєкти  розвінчують російські наративи, які кажуть, що Франція втомилася від війни, і що вона є неоднозначною в питаннях України," — зазначила Юлія Вусенко, учасниця Мережі "ANTS".

Зокрема, зазначила вона, президент асоціації «Stand with Ukraine Едвард Мейор наголошує, що від початку війни команда Stand with Ukraine сфокусувалася на мобілізації французької громадськості на підтримку українців, які чинять опір ворогові. Завданням організації було стати власне одним з «генераторів» всеохоплюючої солідарності з Україною у Франції. Так, нею були організовані масштабні маніфестації у Парижі і інших містах, проведені інформаційні кампанії, залучені представники влади, парламентарі та політики. Проте, не лише політики, міністри та посадовці підтримують Україну, а й прості громадяни, жителі французьких міст, муніципалітетів, які постійно виходили на «Stand with Ukraine» з питанням, як конкретно вони на їх рівні можуть допомогти. Насправді, усі вражені тим, наскільки французи співпереживають і хочуть бути долученими до української тематики зараз.

У свою чергу начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач подякував Юлії Вусенко за підтримку громад району, вагомий внесок організації, яку вона представляє, у збереження належного функціонування критичної інфраструктури громад. Він також зазначив, що районна влада цінує усі волонтерські та громадські ініціативи, спрямовані на наближення перемоги над ворогом, в тому числі сприяння енергетичній незалежності та стабільності держави.

Переглядів 3208

Галерея зображень