Версія для друку
Середа, 15 липня 2020 14:10

Володимир-Волинський міськрайонний відділ Управління ДСНС України у Волинській області інформує

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає населення та суб‘єктів господарської діяльності дотримуватися пожежної безпеки під час збирання урожаю. Основними причинами виникнення пожеж під час жнив є необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, випалювання стерні. Гасіння пожежі у полі вимагає значних матеріальних засобів і людських ресурсів.

Жнива - напружена для хліборобів пора. Проте це й найбільш пожежонебезпечний період. Загрозливу  обстановку  створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які не рідко знаходяться у несправному стані, людська недбалість та безвідповідальність.

На території Волинської області протягом 2014-2019 років зареєстровано 14 пожеж на хлібних масивах сільськогосподарських підприємств, внаслідок яких знищено понад 120 га зернових культур на корні та завдано прямих матеріальних збитків на суму понад 1 млн. 700 тис. грн.

Разом з цим, за даний період виникло 7 пожеж на складах грубих кормів, внаслідок яких вогнем знищено близько 800 тон грубих кормів, завдано прямих матеріальних збитків на суму близько 1 млн. грн.

Володимир-Волинський міськрайонний відділ Управління ДСНС України у Волинській області

Переглядів 4012

Галерея зображень