Версія для друку
Четвер, 09 листопада 2017 14:45

Стартував десятий сезон "Зимової агрошколи"

Про програми підтримки сільськогосподарських виробників , які діють у районі говорили на відкритті десятого сезону освітнього проекту «Зимової агрошкоми», який стартував учора, 8 листопада 2017 року, у Володимир-Волинському міськрайонному центрі зайнятості.

На першій зустрічі нового сезону начальник відділу розвитку галузей АПК управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Світлана Мазурок ознайомила присутніх із Комплексною програмою розвитку агропромислового комплексу Волинської області в цілому та Володимир-Волинського району зокрема. При цьому закцентувала увагу на тому, що  особисті селянські господарства займають провідні позиції з виробництва сільськогосподарської продукції й залишаються основним джерелом доходів сільського населення. В основному це господарства сімейного типу, що виробляють, споживають та реалізують сільськогосподарську продукцію. Й вони залишаються переважаючою формою господарювання в аграрному секторі району.

ЇЇ колега, начальник відділу розвитку інвестицій та європейської інтеграції управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, Катерина Підгурець зупинилася на основних положеннях Концепції розвитку фермерських господарств та сільськогосподарських кооперацій, яка вступає в дію у наступному році.

- Концепція передбачає дві групи підтримки фермерів: фінансову та земельну. Щодо першої, то вона зосереджуватиметься на дотуванні тваринництва, садівництва, виноградарства і переробки сільськогосподарської продукції, щоб створювати додану вартість. Буде фінансуватися і здешевлення кредитів та агрострахування, - зазначила Катерина Анатоліївна.- Також передбачається, що прийнята програма стимулюватиме набуття господарствами статусу фермерів та об’єднання їх в кооперативи.

Продовження роботи освітнього проекту планується за найбільш актуальними напрямками і має на меті практичне використання отриманих учасниками знань та навиків для ефективного ведення власного селянського господарства.

Управління агропромислового розвитку райдержадміністрації

Переглядів 3752

Галерея зображень