Версія для друку
Середа, 08 листопада 2017 14:59

Із наболілим – до голови райдержадміністрації. Виїзний прийом громадян в Устилузькій громаді

Активність громади - це шлях до розвитку. Обговорення існуючих проблем - це один із шляхів їх рішення. Аби дізнатися як живуть мешканці Устилузької громади, що їх турбує та чим можна їм допомогти голова райдержадміністрації Наталія Василець та голова районної ради Роман Гук сьогодні, 8 листопада 2017 року, провели черговий виїзний прийом громадян у Ворчині, Зорі, Турівці, Стенжаричах та Полум’яному.

Охочих звернутись до очільників району за вирішенням своїх проблем виявилося чимало, проте Наталія Володимирівна та Роман Григорович  жодну людину не залишив без уваги.

Чимало питань, що піднімалося на зустрічі з керманичами краю стосувалися сільського господарства.

Жителька Ворчина цікавилася, як можна отримати компенсацію за штучне осіменіння худоби, а у Зорі піднімали питання виплати дотацій тим, хто тримає три і більше корови у господарстві.

Відтак, консультацію у телефонному режимі надала начальник відділу розвитку галузей агропромислового комплексу управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Світлана Мазурок. Зокрема, вона зазначила, що у районі діє Комплексна програма розвитку агропромислового комплексу району, одним із пріоритетних напрямків якої є виплата дотацій за утримання телиць та нетелів в особистих селянських господарствах, які народилися в результаті штучного осіменіння, вирощені і утримувалися в цьому господарстві до дворічного віку. Така дотація передбачена в сумі 2 тисяч гривень (50% - це кошти районного бюжету, 50% - обласного). Прийнята програма і в Устилузькій міській раді, тому для отримання відповідних коштів громадянці варто звернутися саме туди.

Мешкані невеличкого села Полум’яне бідкаються поганим станом доріг, от і прийшли клопотати прогрейдерувати їх. Оскільки на зустрічі зі селянами був присутній Устилузький міський голова Віктор Поліщук, то відповідно це питання адресували безпосередньо йому, як очільнику громади.

Із проханням призначити завідувача ФАПом у село, посада якого вакантна майже рік, прийшли турівчани.

- Село наше віддалене від міста, автобусного сполучення немає, а жителів старшого віку багато, тож хотілося б, щоб хоч кілька разів на тиждень до нас приходив фельшер, - апелювала місцева жителька.

Піднімалося гомадянами відвіданих населених пунктів і ряд інших не мало важливих питань. Серед яких, виплата за користування паєм, недотримання санітарних норм у магазині села Зоря, забезпечення паливом фельшерсько-акушерських пунктів на осінньо-зимовий період.

Цікавилися під час робочої зустрічі і ходом реформ: медичної та пенсійної.

Чимало проблемних питань, із якими звернулися селяни до голів району, вдалося вирішити на місці, інші ж – будуть направлені відповідним спеціалістам.

-Усі звернення, що потребують детального та більш глибокого вивчення, будуть розглянуті у найкоротші терміни, і кожен заявник отримає конкретну відповідь, - наголосила Наталія Володимирівна.

Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

Переглядів 3828

Галерея зображень